2021. jún 07.

Málnás-kókuszos bonbon majdnem diétásan

írta: Főzzvelem
Málnás-kókuszos bonbon majdnem diétásan

malnas_csokibonbon.jpg

Nem csak jól néz ki, és mennyei, hanem ténylegesen majdnem diétás, ugyanis csupán a méz (vagy ízlés szerint juharszirup) van benne, amitől édes lesz - meg persze a málna! Ideális, ha az ember keres valami fogára valót, de nem egy tábla csokit akar betolni.

Hozzávalók:

- 120 gramm kókuszzsír + 2 lapos teáskanál

- 120 gramm Holland kakaópor

- 15 dkg kókuszreszelék

- 60 gramm málna + 10 darab málna egészben

- 1-2 ek tej (esetleg lazítani a kókuszos tölteléken)

- 3+1 evőkanál juharszirup (vagy méz)

- egy csipet só

Elkészítés:

Egy lábasban felteszek vizet forrni, és a tetejére teszek egy másik lábast úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe.

Míg melegszik a víz, tíz muffinpapírt készítek elő.

Amint gőzölög a víz, a felső lábasba teszek 120 gramm kókuszzsírt, felolvasztom, majd behet bele a kakaópor és 3 evőkanál juharszirup/méz. Addig keverem, míg a kakaógömböcök fel nem oldódnak, és kellemesen folyós nem lesz, ez nagyjából 1-2 perc.

Ha megvagyok, a muffinformák aljába teszek egy-egy evőkanállal a kakaós masszából, és 15 percre fagyasztóba teszem őket.

Ezalatt elkészítem a tölteléket: a málnákat (10 egész szem kivételével) villával összetöröm, és összekeverem a kókuszreszelékkel és két evőkanál olvasztott kókuszzsírral. Ebbe is mehet egy kis méz/juharszirup, egy csipet só, és ha lazítani szeretnénk, akkor egy-két evőkanál tej.

Ha szimpatikus az állaga - de nem folyós! - kiveszem a fagyasztóból a muffinpapírokat, és egy-egy teáskanálnyit teszek mindbe a töltelékből. A kókuszos töltelék közepén kialakítok egy kis mélyedést, mert ebbe fog kerülni a málna. Érdemes a lyukas részével felfelé beletenni, mert ebbe is kerül majd csoki.

Ha ez megvan, mehet rá egy-egy jó nagy evőkanál a maradék csokoládékrémből. Pont elég, úgyhogy nem érdemes nyalakodni, mert nem fog maradni.

Ha megvagyok, 15 percre ismét fagyasztóba teszem, ezután hűtőben tárolom, mert könnyen olvad.

Videón:

Tipp:

A csoki rész elég komoly ízvilágot hordoz, mivel nem igazán édesíti a juharszirup. Emiatt nem kifejezetten édesség, de nagyon finom, viszont aki úgy érzi nyugodtan keverjen el benne egy-két evőkanál cukrot.

 

Nehézség: könnyű

Idő: kb. 1 óra

Adag: 10 bonbon

Mosogatnivaló: kevés

Szólj hozzá

Édesség Nyári recept