Epres-pisztáciás pohárkák
Isteni pisztáciakrém, hozzá eper, aminek még tejszínhab is van a tetején: tömör gyönyör. Íme a recept:
Hozzávalók:
- 40 gramm sótlan pisztácia (+ pár összetört darab a díszítéshez)
- 2x25 gramm cukor
- 50 ml tejszín
- 30 ml víz
- 10 dkg eper
- tejszínhab a tetejére
Elkésztés:
Az epreket megmosom, levágom a zöldjüket, és kisebb darabokra vágom őket. Kisebb lábasba teszem 30 ml vízzel és 25 gramm cukorral, alacsony lángon felforralom, majd forrás után 2-3 percig főzöm, és hagyom kihűlni.
A pisztáciát porrá őrlöm, hozzákeverek 25 gramm porcukrot és 50 ml tejszínt keverek bele. Hűtőbe teszem.
Míg hűl, az eperről leöntöm a levet (nem a csapba!) és összeturmixolom.
Kisebb poharak ajába osztom a pisztáciás krémet, rá az epervelőt és erre mehet a díszítés: tejszínhab, egész eper, mentalevél, pisztácia-darabkák, és még az eper után maradt léből is lehet csorgatni rá!
Így készül:
Tipp:
"Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát!"
Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc
Adag: 2 a képen látható pohárnyi
Mosogatnivaló: közepes