Házi Fish Mac - az igazán gyors kaja
Nem mondom, hogy büszke vagyok erre a receptre, de annyi halrudacska halmozódott fel, hogy csinálni kellett velük valamit, és egy állati finom hamburger sikeredett. Természetesen lehet készíteni saját gyártású buciból és halból is, de akkor nem hívnák gyorskajának :-)
Hozzávalók:
- 1 hamburgerzsemle
- 4 halrudacska
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál tejföl
- 1 kávéskanál mustár
- 1 kávéskanál porcukor
- egy kevés só
- egy kevés fehérbors
- egy teáskanál szárított kapor
- egy fél kovászos uborka
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem egy kicsit, majd beteszem a halrudacskákat a leírás alapján megadott időre. Közben a majonézt összekeverem a tejföllel és a mustárral, ízesítem porcukorral, sóval, fehérborssal, és szárított kaporral. Ehhez jön hozzá az uborka, vékony szeletekre, majd kis kockákra vágom, és hozzákeverem az eddigiekhez.
A hamburgerbucit félbevágom, megvajazom, és az utolsó két percre beteszem a halrudacskák mellé.
Ha eltelt a két perc kiveszem a bucikat, lapka sajtot teszek az egyik felére, mehetnek rá a halrudacskák, rá a majonézes kence, és a buci másik fele.
Garantáltan gyorsabb, mint elmenni a kajáldába!
Így készült:
Tipp:
Csemege uborkából is lehet készíteni, úgy is jó, de kovászosból az igazi. (Továbbá érdemes nem a buci tetejét tenni az aljára, ahogy nekem sikerült - nem mintha az ízén változtatna).
Nehézség: könnyű
Idő: 15 perc
Adag: 1
Mosogatnivaló: kevés