2021. aug 15.

Házi Fish Mac - az igazán gyors kaja

írta: Főzzvelem
Házi Fish Mac - az igazán gyors kaja

20210805_161119_2.jpg

Nem mondom, hogy büszke vagyok erre a receptre, de annyi halrudacska halmozódott fel, hogy csinálni kellett velük valamit, és egy állati finom hamburger sikeredett. Természetesen lehet készíteni saját gyártású buciból és halból is, de akkor nem hívnák gyorskajának :-)

Hozzávalók:

- 1 hamburgerzsemle

- 4 halrudacska

- 2 evőkanál majonéz

- 1 evőkanál tejföl

- 1 kávéskanál mustár

- 1 kávéskanál porcukor

- egy kevés só

- egy kevés fehérbors

- egy teáskanál szárított kapor

- egy fél kovászos uborka 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem egy kicsit, majd beteszem a halrudacskákat a leírás alapján megadott időre. Közben a majonézt összekeverem a tejföllel és a mustárral, ízesítem porcukorral, sóval, fehérborssal, és szárított kaporral. Ehhez jön hozzá az uborka, vékony szeletekre, majd kis kockákra vágom, és hozzákeverem az eddigiekhez. 

A hamburgerbucit félbevágom, megvajazom, és az utolsó két percre beteszem a halrudacskák mellé.

Ha eltelt a két perc kiveszem a bucikat, lapka sajtot teszek az egyik felére, mehetnek rá a halrudacskák, rá a majonézes kence, és a buci másik fele.

Garantáltan gyorsabb, mint elmenni a kajáldába!

Így készült:

 Tipp:

Csemege uborkából is lehet készíteni, úgy is jó, de kovászosból az igazi. (Továbbá érdemes nem a buci tetejét tenni az aljára, ahogy nekem sikerült - nem mintha az ízén változtatna). 

 

Nehézség: könnyű

Idő: 15 perc

Adag: 1

Mosogatnivaló: kevés

 

 

 

 

Szólj hozzá

Főétel Gyorskaja