Eperlikőr házilag? Naná!
Végre érik az eper, lehet ötletelni, hogy mit készítsünk belőle! Én mindig ezzel a likőrrel nyitom meg a szezont, mert valami elképesztően finom! Pláne, ha az ember külön üvegben hagy likőrben álló epret, és a a poharakba tesz belőle kínálás előtt... mámorító.
Hozzávalók:
- 70 dkg eper
- 25 dkg cukor
- fél citrom leve
- 8 mentalevél
- fél liter fehér rum
Elkészítés:
Az epreket megmosom, a zöldjüket levágom, majd felkockázom a gyümölcsöket.
Nem ördöngösség az elkészítése, és garantáltan mindenki el fogja kérni a receptjét!
Így készült:
Tipp:
Készítés közben érdemes megkóstolni, hogy elég édes-e az ízlésnek, és ha nem, még esetleg cukrot tenni bele.
Nehézség: könnyű
Idő: 10 perc + 3-5 nap
Adag: picit több, mint ami a képen látható
Mosogatnivaló: kevés