2021. máj 17.

Eperlikőr házilag? Naná!

írta: Főzzvelem
Eperlikőr házilag? Naná!

eperlikor.jpg

Végre érik az eper, lehet ötletelni, hogy mit készítsünk belőle! Én mindig ezzel a likőrrel nyitom meg a szezont, mert valami elképesztően finom! Pláne, ha az ember külön üvegben hagy likőrben álló epret, és a a poharakba tesz belőle kínálás előtt... mámorító. 

Hozzávalók:
- 70 dkg eper
- 25 dkg cukor
- fél citrom leve
- 8 mentalevél
- fél liter fehér rum

Elkészítés:

Az epreket megmosom, a zöldjüket levágom, majd felkockázom a gyümölcsöket.

Egy nagyobb üveg aljába (vagy ha nincs, két befőttesüvegébe, mert egy nem elég) beteszem a cukrot, ráöntöm a citrom levét, majd a mentaleveleket. Hozzáöntöm a rumot, keverek rajta, majd az összevágott epret is beleteszem, és jól összerázom az üveget.
3-5 napig minden nap rázom egyszer-kétszer, hogy a cukor biztosan feloldódjon, majd leszűröm az italt, és szép üvegbe öntöm.
Én a rum áztatta epreket egy kis likőrben tartom még a befőttesüvegben, és fogyasztásnál teszek belőlük a poharak aljába.

 

Nem ördöngösség az elkészítése, és garantáltan mindenki el fogja kérni a receptjét! 

Így készült: 

Tipp:
Készítés közben érdemes megkóstolni, hogy elég édes-e az ízlésnek, és ha nem, még esetleg cukrot tenni bele.


Nehézség: könnyű

Idő: 10 perc + 3-5 nap
Adag: picit több, mint ami a képen látható
Mosogatnivaló: kevés

 

Szólj hozzá